0%

Ferdinand knedle

0%

Ferdinand knedle

View Cart

Select the nearest location

The service is available in the Belgrade area

Order

Add a Note

Add candles

Pack 2 Pack 4 Pack 6 Pack 9

Amount

Store

Pick up time

Delivery area

Select the area

Payment method

Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express Dina MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa
  • Home
  • News
  • FERDINAND KNEDLE U BEŽANIJSKOJ 46

FERDINAND KNEDLE U BEŽANIJSKOJ 46

Friday 8. July 2022.

Ulica sa carskom istorijom bogatija je za još jednu tradiciju! Najpoznatije knedle stigle su u Zemun, u Bežanijsku 46.

Bežanijska ulica važi za jednu od najstarijih ulica, ne samo u Beogradu odnosno Zemunu, već i šire. Istorijski podaci govore da je Bežanijska ulica nastala još u doba moćnog Rimskog carstva, odnosno pre 2.000 godina kada je Zemun nosio naziv Taurunum.

Bežanijska ulica oduvek je spadala u važne gradske saobraćajnice sa brojnim privrednim centrima i zanatsko-trgovačkim radnjama. Danas se u ovoj ulici može pronaći jedna od najstarijih pekara u Beogradu – Petrović (po čijem osnivaču Savi Petroviću hleb Sava nosi ime), a nedaleko od nje su i Kafeterija Mlin, Ičkova Kuća podignuta 1793. godine (iste godine kada je rođen i car Ferdinand I), kafana Tošin bunar koja je počela s radom pre dva veka, kao i brojne zanatske i zlatarske prodavnice.

Ulica sa ovako bogatom i carskom istorijom dobila je i carske knedle! Ferdinand knedle su otvorile svoj novi objekat u Bežanijskoj 46! Stara kuća iz 1911. godine kompletno je restauirana sa ciljem da ljubitelji ove tradicionalne poslastice mogu da uživaju u knedlama, a uz to da se osećaju kao kod svoje kuće.

Radno vreme objekta je svakim danom od 10:00 do 22:00, a takođe postoji i mogućnost dostave pozivom na broj 061 51 5555 7.