0%

Ferdinand knedle

0%

Ferdinand knedle

View Cart

Select the nearest location

The service is available in the Belgrade area

Order

Add a Note

Add candles

Pack 2 Pack 4 Pack 6 Pack 9

Amount

Store

Pick up time

Delivery area

Select the area

Payment method

Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express Dina MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa
  • Home
  • News
  • CARSKE KNEDLE STIŽU U NOVI SAD

CARSKE KNEDLE STIŽU U NOVI SAD

Monday 4. April 2022.

Ljubitelji poslastica iz Novog Sada u četvrtak 31. marta dobili su još jedno mesto u centru grada. Gastronomska mapa Evropske prestonice kulture za 2022. godinu biće bogatija za najpoznatije knedle odnosno kako bi Vojvođani rekli gomboce! Prva novosadska prodavnica Ferdinand knedli se nalazi u ulici Svetozara Miletića 4.

Jedna od najlepših ulica u Novom Sadu, nekada poznata po zanatlijama zbog kojih je nosila ime Lebarska, kao i po brojnim poznatim ljudima, intelektualcima, piscima i akademicima koji su živeli u njoj, postaće bogatija za jedno novo slatko mesto, specijalizovano za pripremu knedli odnosno gomboca na tradicionalan način - Ferdinand knedle.

Tradicionalna poslastica koja je u Srbiji zaživela baš zahvaljujući njenim počecima pripremanja u Vojvodini, a koja se između ostalih jela priprema i u Srednjoj ekonomskoj školi Svetozar Miletić na smeru kulinarstva, u Novi Sad stiže obogaćena brojnim slatkim ukusima od onih tradicionalnih sa šljivom i kajsijom do onih posebnijih sa tri vrste belgijske čokolade, marakujom i divljim kupinama, pistaćima i brojnim drugim, a ponuda će se konstantno proširivati.

Sasvim slučajno, prva prodavnica Ferdinand knedli nalazi se na najvišoj tački u Novom Sadu, odnosno na koti od 84m nadmorske visine, a to će sasvim sigurno biti motiv kako brendu tako i samim članovima tima da i proizvodi budu na najvišem nivou.

Bilo da ih zovete knedle ili gomboce, jedno je sigurno, užitak je jednak!